Studiekeuzebegeleiding

De sterkste keuze komt uit jezelf. Daarom krijg je van mij geen advies voor je studiekeuze. Door jou de juiste vragen te stellen, laat ik je zelf onder meer ontdekken:

  • wat jouw talenten zijn
  • wat jou motiveert
  • of een studierichting en de soorten werk die je daarna kunt gaan doen bij jouw persoonlijkheid passen
  • wie en wat er invloed op jou heeft; zodat je zelf kunt bepalen of en hoe jij dit van invloed wil laten zijn op jouw studiekeuze

Hiervoor zijn 2 of 3 afspraken van ongeveer 1,5 uur meestal genoeg.

Studiestop?

Overweeg jij te stoppen met je studie? Dan kan ik je helpen om in vertrouwen te kiezen tussen doorgaan met studeren, of stoppen en je voorbereiden op een goede nieuwe start.

Ben je al gestopt? Dan kan het naast het maken van een goede nieuwe studiekeuze fijn en nuttig zijn om aandacht te geven aan gevoelens die te maken hebben met je studiestop. Onzekerheid of schuldgevoel kunnen de de start van een nieuwe studie lastiger maken dan nodig. Door hierbij stil te staan, kun je ontdekken wat jij nodig hebt om een positieve nieuwe start maken.

Invullen van de rest van je jaar

Vraag jij je af hoe je de tijd die je ineens over hebt na een studie stop op een fijne en nuttige manier kunt en wilt invullen? Dan kan ik je helpen om hiervoor een plan te maken.