Hallo, ik ben Daniëlle Vogels. Mijn vaste contract als verslaggeefster bij het Eindhovens Dagblad liet ik in 2000 ontbinden, om als freelance journalist voornamelijk jongeren te gaan interviewen. Na honderden vaak lange gesprekken over gebeurtenissen die grote impact hadden op hun leven – begon ik aan een post-HBO opleiding tot jongerencoach. Daar kwam het inzicht dat ik jongeren handvatten wil geven om hun eigen weg te kunnen kiezen.

De belangrijkste kennis, ervaring en inzichten die ik tot nu toe (ik ben 49 en blijf graag leren) heb verzameld, verkreeg ik door:

 • Ervaringen in mijn tussenjaar voorafgaand aan mijn universitaire studie.
 • De studie biologie met afstudeerrichting wetenschapsjournalistiek, die ik in 1997 afrondde.
 • De gesprekken die ik als journalist heb mogen voeren met kinderen en jongeren voor boeken en artikelen in kranten en tijdschriften.
 • De post-HBO opleiding tot jongerencoach bij BGL & Partners, die ik in 2013 afrondde.
 • De opleiding bij Stichting Emergo, waar ik in 2013 leerde werken met het MotivatieKompas richting studie- en beroepskeuze.
 • Trainingen die ik in 2014/2015 volgde bij René Maas, om te begeleiden bij ‘focussen op je innerlijk’.
 • Het begeleiden van jongeren, en soms hun ouders, als jongerencoach.
 • De voorbereidingen voor wetenschappelijk onderzoek naar effecten van verschillende invullingen van een tussenjaar op identiteitsontwikkeling, geestelijke gezondheid en studieresultaten, in samenwerking met prof. dr. Susan Branje.
 • Het ontwikkelen en verzorgen van workshop Tussenjaarplan voor jongeren die een tussenjaar overwegen en hun ouders.
 • Het ontwikkelen en verzorgen van training ‘Studiesucces en tussenjaar: Help leerlingen en ouders op weg!’ voor onderwijsprofessionals.
 • Het oprichten en leiden van het TussenjaarKenniscentrum, sinds 2016.
 • Alles wat ik buiten opleiding en werk heb meegemaakt.