Focussen op wat je echt wilt

Focussen op een studiekeuze of andere keuzes en doelen is nuttig en kan fijn zijn. Daarbij is het niet gek als het lastig blijft een keuze te maken, zelfs als je je goed hebt georiënteerd en alle voors en tegens hebt afgewogen. Om te ontdekken wat jou het gelukkigst zal maken en de knoop te kunnen doorhakken, helpt het om te focussen op signalen van je lijf. Voor wie dit zweverig vindt, legt een Amerikaanse wetenschapper in het artikel ‘Science says listen to your gut’ uit hoe dit werkt en hoe succesvolle leiders hiervan gebruikmaken.

Met je verstand kun je jezelf om allerlei redenen, met allerlei argumenten, wijsmaken waarom een bepaalde keuze goed zou zijn. Bijvoorbeeld doordat jij je misschien onbewust laat beïnvloeden door anderen. Letten op signalen van je lijf helpt dan om te ontdekken wat je echt wilt, omdat jouw lijf je niks kan wijsmaken.

Graag help ik je om te leren letten op signalen van jouw lijf. Hiertoe ben ik opgeleid door de meest oorspronkelijke focus-expert van Nederland René Maas. En ik gebruik dit zelf ook bij het maken van keuzes in mijn werk en privé.

Top